Mijn duwtje-in-de-rug: het Blogboek van Kelly Deriemaeker

Ik ben een extreme uitsteller. Het idee voor deze blog is al minstens 5 jaar oud en nu pas durf ik het aan.

En één van de redenen waarom ik het nu wel deed, is het ‘Blogboek’. Ik vond dit pareltje van Kelly Deriemaeker in de bibliotheek en het heeft mij echt overtuigd om er toch aan te beginnen. De eerste hoofdstukken staan vol
inspiratie om te starten met bloggen en om je onderwerp te vinden. Waarna het vlot overgaat naar de praktijk van het schrijven en organiseren van de blog en de technische kant van het opstarten. Eens de blog ‘up and running’ is, komen de laatste hoofdstukken over lezers zoeken, geld verdienen en problemen overkomen goed van pas.
IMG_0044

De eerste keer dat ik het las, heb ik het van voor tot achter gelezen. Nu gebruik ik het als een naslagwerk/studieboek compleet met gekleurde tabs. Het zit zowat standaard in de handtas en ik moet mij inhouden om niet met lat en markeerstift de beste en grappigste quotes aan te duiden. De bibliotheek zou dat niet leuk vinden maar het is ook zonde van de mooie lay-out. Dit is echt een boek waarvan het volledige plaatje klopt, de lay-out, schrijfstijl en inhoud. Ondertussen ligt het hier al enkele maanden en blijf ik het maar verlengen. Ik ben nog niet klaar om er alweer afstand van te doen..

Wie graag een exemplaar wil kopen heeft voorlopig even pech, want het is volledig uitverkocht. Gelukkig komt er een vernieuwde versie uit in 2017, ik zet het alvast op mijn verlanglijstje. Wie niet kan wachten zal zoals mij toevlucht moeten nemen tot de bibliotheek, maar niet die van Heusden-Zolder want daar is hij al een tijdje uitgeleend 🙂

Mer informatie vinden jullie hier: http://www.talesfromthecrib.be/blogboek/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *