Finding my lyrics

IMG_9361Een tijdje geleden verdronk ik. Slaaptekort, ziekte en stress zorgden ervoor dat mijn brein kopje-onder ging. Het zat er al een tijdje aan te komen en een onnozele verkoudheid deed de emmer overlopen.

Resultaat: overspannen en een maand thuisblijven. Tijd om uit te rusten en tijd om te denken.
Over hoe het zover is kunnen komen en hoe het nu verder moet.

De eerste vraag is gemakkelijker te beantwoorden als de tweede. Er waren factoren van buitenuit; een dochter die niet wou doorslapen, een constante stroom van zieken in huis en een hoge werkdruk. Gooi daar nog een perfectionistische persoonlijkheid bij en er je krijgt gegarandeerd problemen.

Maar het echte probleem is dat ik geen plan meer heb, geen doel. De familie dat was het doel, een plan voor een carrière nooit. Ik heb nooit een duidelijk beeld gehad van mezelf in een professionele carrière. Ik was zeker niet een van die kinderen, die op haar zesde al wist wat ze zou worden en elke keuze daarop baseerde.
Alleen dat ik mama wou worden dat stond vast, een ouderwetse mama dan nog. Zo eentje die ’s morgens alle boterhammetjes klaarzette en na school koekjes bakte met de kinderen terwijl ze een gezonde maaltijd op tafel tovert.  Met franje-schort aan en al…

En nu heb ik de geplande twee kinderen en moeten we de realiteit onder ogen zien. Ik zal nooit zo’n ouderwetse mama zijn als ik mij had ingebeeld. Ik hou van mij gezin maar heb meer nodig dan enkel hun. Stoppen met werken is geen optie. Buiten het sociaal contact, heb ik ook meer mentale uitdaging nodig dan puzzels van 30 stukjes maken met mijn zoon.

En dan komt de tweede en veel moeilijkere vraag: hoe moet het nu verder? Wat maakt mij dan wel gelukkig?
En vooral: Wat wil ik?

Eerlijk gezegd, geen idee.

Dus keer ik terug naar een oude liefde, schrijven.
Ik geef mezelf een jaar voor ik ‘grote beslissingen’ neem, een jaar om uit te zoeken wie ik ben en wat ik wil doen.

En deze blog is één van de middelen om dit te doen.
Dus welkom op mijn zoektocht naar mezelf, mijn verhaal, mijn lyrics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *